Close




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau

21. 1. 2018

ALPINE Bau CZ se podílí na dostavbě dálnice D6

Na Rakovnicku došlo 12. prosince loňského roku k zahájení stavba zhruba deseti nových kilometrů dálnice D6. Jde o úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem a obchvat Řevničova. Oba části by měly být hotové do srpna 2020, urychlí spojení na Německo.

ALPINE Bau CZ se jako člen sdružení pod označením „Společnost R6 (D6)“ primárně podílí na stavbě čtyřpruhové dálnice D6 v úseku Nové Strašecí – Řevničov. Stavba je situována v mírně zvlněném terénu s celkovou délkou 5,55 kilometrů a zahrnuje 3 úrovňové křižovatky na komunikacích nižších tříd a 5 mostů, z toho 2 dálniční.

Její prostorové vedení je maximálně přizpůsobeno souběhu se současnou silnicí I/6 i s vedením vysokého napětí podél ní. Stavba je navržena s ohledem na terénní podmínky a zajišťuje provedení dokonalého odvodnění. Řešení díla je šetrné k okolní přírodě. Rychlostní komunikace v těsném souběhu se současnou silnicí pouze rozšiřuje v nejnutnější šířce koridor, kterým je lesní porost rozdělen. Konec stavby je v oblasti, kde trasa opouští zalesněné území. V prostoru díla není žádná mimoúrovňová křižovatka, proto bude ukončena provizorním napojením na současnou silnici pro případ, že by byla uvedena do provozu jako první, bez navazujícího úseku D6 „Řevničov – obchvat“.

Na tomto webu se ukládají data při procházení obsahu. Tyto údaje slouží například k analýze návštěvnosti webu a využívání formulářů. Tyto data ukládáme v souladu s evropským obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Pokud se rozhodnete zrušit další ukládání informací, tak stačí kliknout na tlačítko odmítnout. Web si tuto volbu zapamatuje po dobu jednoho roku. Podmínky k nahlédnutí zde.

souhlasím   odmítnout

906