Close




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau

29. 8. 2018

PORR přebírá ALPINE BAU CZ a.s.

Vídeň, 29.08.2018 – Dnes byly podepsány smlouvy o postoupení veškerých podílů ALPINE Bau CZ a.s. na PORR. Společnost bude v rámci koncernu začleněna jako celek pod českou dceřinou společnost PORR a.s.. Kupní cena se pohybuje okolo 12 mil. EUR a je odvislá od různých korekcí, které mohou vyplynout z rozvahy k datu nabytí platnosti převodu.

Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR, vítá rozhodnutí a zdůrazňuje význam převzetí: „ALPINE Bau CZ a.s. se těší vynikající pověsti a je již více než 25 let garancí nejvyšší kvality, spolehlivosti a technologického pokroku. Touto akvizicí posílíme naši pozici na českém trhu a dosáhneme jí, především v oblasti silničních staveb, důležitých strategických výhod.“

ALPINE Bau CZ a.s. je od roku 2014 členem skupiny PSJ a stavební činnost zahájila v České republice v roce 1992. Tradiční podnik dosáhl v roce 2017 produkčního výkonu zhruba 100 mil. EUR a aktuálně zaměstnává cca. 450 zaměstnankyň a zaměstnanců.

Transakce se uskuteční pouze pod podmínkou udělení souhlasu od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Kontakt pro média:

Sandra C. Bauer
Vedoucí odd. koncernové komunikace . koncernová mluvčí
PORR AG
+43 664 626-3338
sandra.bauer@porr.at

Na tomto webu se ukládají data při procházení obsahu. Tyto údaje slouží například k analýze návštěvnosti webu a využívání formulářů. Tyto data ukládáme v souladu s evropským obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Pokud se rozhodnete zrušit další ukládání informací, tak stačí kliknout na tlačítko odmítnout. Web si tuto volbu zapamatuje po dobu jednoho roku. Podmínky k nahlédnutí zde.

souhlasím   odmítnout

874