Close




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau

11. 4. 2013

ALPINE Bau CZ se bude podílet na modernizaci dálnice D1-úsek 21

Dne 8.2.2013 oznámilo Ředitelství silnic a dálnic ČR výběr nejvhodnější nabídky a dne 10.4.2013 podepsalo smlouvu o dílo.

Název stavby: D1 modernizace – úsek 21, EXIT 153 Lhotka – EXIT 162 Velká Bíteš
Objednatel: Ředitelství silnic a dálnic ČR
Druh stavby: Modernizace dálnice
Termíny realizace: 2013 – 2014
Délka úseku: 9030 m
Sdružení: OHL ŽS 50%-vedoucí sdružení, ALPINE Bau CZ 50%

Dálnice D1 patří zejména mezi Prahou a Brnem k nejvytíženějším v České republice. Intenzita dopravy, neexistence adekvátní alternativní trasy a nutnost zachování dopravního provozu, to jsou důvody, pro které Ředitelství silnic a dálnic chce řešit špatný technický stav některých úseků D1 modernizací.

Smyslem modernizace D1 je oprava cementobetonové konstrukce vozovky při současném rozšíření z kategorie D26,5 na kategorii D28, tj. rozšíření v základním příčném uspořádání o 0,75 m na obě strany.

Modernizace úseku 21 Lhotka-Velká Bíteš je rozdělena do 4 etap a několika dalších podetap, aby byl po celou dobu výstavby zachován provoz dvěma jízdními pruhy v obou směrech. Součástí stavby je i úprava příčných sklonů vozovky, doplnění, prodloužení nebo rozšíření přídatných pruhů, úpravy dálničních mostů a nadjezdů, odvodnění a vybavení dálnice, vegetační úpravy a protihluková stěna.

Na tomto webu se ukládají data při procházení obsahu. Tyto údaje slouží například k analýze návštěvnosti webu a využívání formulářů. Tyto data ukládáme v souladu s evropským obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Pokud se rozhodnete zrušit další ukládání informací, tak stačí kliknout na tlačítko odmítnout. Web si tuto volbu zapamatuje po dobu jednoho roku. Podmínky k nahlédnutí zde.

souhlasím   odmítnout

940