Close




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau

5. 5. 2014

ALPINE zahájila stavbu ve Zlínském kraji

Dnešním dnem zahájila ALPINE Bau CZ stavební práce na rekonstrukci silnice II/487 z Velkých Karlovic na Slovensko.

Stavba s oficiálním názvem „Silnice II/487: Velké Karlovice, uzlový úsek č. 17 Beskyd“ je zatím nejnákladnější  letos nově zahajovanou investiční stavbou na silniční síti Zlínského kraje.

Zadavatelem zakázky je Ředitelství silnic Zlínského kraje a ALPINE Bau CZ stavbu realizuje ve sdružení s firmou REPONT s.r.o. Zakázka se vztahuje k programu, financovanému z prostředků Evropské unie – ROP Střední Morava.

Předmětem díla je rekonstrukce a modernizace silnice II/487 částečně v intravilánu obce Velké Karlovice a částečně v extravilánu mezi obcí Velké Karlovice a státní hranicí ČR – SR v délce 7 301 metrů. Rekonstrukce začíná za mostem ev. č. 487-032, tj. cca 335 m za odbočkou na Podťaté a končí u státní hranice Česká republika/Slovensko.

Stávající směrové a šířkové uspořádání silnice bude zachováno. Součástí stavby je také kompletní přestavba mostů ev. č. 487-033, 487-034 a 487-035, úprava krajnic, osazení směrových sloupků, obnovení a doplnění zabezpečovacího zařízení (osazení tradičním způsobem, v místech strmého svahu kotvením do železobetonového trámu, který je založen na pilotách), obnovení silničních příkopů, stavební úpravy vybraných propustků v trase (obnova funkčnosti a sanace čel propustků), úprava napojení místních a účelových komunikací, úprava nájezdů a sjezdů k přilehlým nemovitostem a dočasné přeložky sdělovacích kabelů a přeložka sítě NN, obnova, příp. doplnění vodorovného a svislého dopravního značení.

Dokončení díla je plánováno do 15. května 2015.

Pro tranzitní dopravu bude vyznačena objízdná trasa po silnicích I/35 a I/57. Ze silnice I/35 v Makově a ze silnice I/57 v Ústí u Vsetína bude pro odbočení na silnici II/487 umístěn zákaz vjezdu pro vozidla nad 7,5 t mimo dopravní obsluhu, autobusy a vozidla integrovaného záchranného systému.

Na tomto webu se ukládají data při procházení obsahu. Tyto údaje slouží například k analýze návštěvnosti webu a využívání formulářů. Tyto data ukládáme v souladu s evropským obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Pokud se rozhodnete zrušit další ukládání informací, tak stačí kliknout na tlačítko odmítnout. Web si tuto volbu zapamatuje po dobu jednoho roku. Podmínky k nahlédnutí zde.

souhlasím   odmítnout

894