Close




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau

20. 10. 2015

Cyklostezka získala evropské ocenění

Cyklostezka Koleje na trase Nový Jičín – Hostašovice, kterou realizovala ALPINE Bau CZ v roce 2014, získala 16. října 2015 v belgickém Namur evropské ocenění pro nejlepší greenways.
Oficiálního vyhlášení, které se konalo jako součást oslav 20. výročí vzniku drážních stezek ve Valonsku, se zúčastnili kromě Nadace Partnerství, která zastupuje v České republice Evropskou asociaci zelených stezek, i zástupci dotčených obcí. Cyklostezka Koleje je první oceněnou drážní stezkou v České republice.

Cyklostezka je téměř 10 km dlouhá, byla vybudována na bývalé železniční trati, zničené povodněmi v roce 2009. Propojuje obce Nový Jičín, Životice, Hodslavice, Mořkov, Hostašovice a byla objednána Svazkem obcí Cyklostezka Nový Jičín – Hostašovice. Stezka má asfaltový povrch a je vybavena pěti odpočívkami s mobiliářem – stoly s lavicemi, odpadkové koše, stojany na kola, informační tabule. Slouží výhradně bezmotorové dopravě. V některých rozšířených úsecích ji kromě cyklistů a in-line bruslařů mohou využívat i chodci. Součástí stavby byla mimo jiné i rekonstrukce čtyř ocelových železničních mostů a jednoho mostu železobetonového.

Stezka, která je velmi oblíbená veřejností, oslavila letos 1. výročí.

Na tomto webu se ukládají data při procházení obsahu. Tyto údaje slouží například k analýze návštěvnosti webu a využívání formulářů. Tyto data ukládáme v souladu s evropským obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Pokud se rozhodnete zrušit další ukládání informací, tak stačí kliknout na tlačítko odmítnout. Web si tuto volbu zapamatuje po dobu jednoho roku. Podmínky k nahlédnutí zde.

souhlasím   odmítnout

886