Close




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau

26. 2. 2016

ALPINE Bau CZ bude realizovat výstavbu části dálnice A5 v Rakousku

V soutěži rakouského ředitelství dálnic ASFINAG Bau Management GmbH na výstavbu dálnice A5 Nord/Weinviertel v úseku Schrick – Poysbrunn uspěla společnost ALPINE Bau CZ ve sdružení vedeném společností HOCHTIEF Infrastructure GmbH Niederlassung Austria. Objem této zakázky činí cca 48 milionů EUR, podíl ALPINE je 50 %. Projekt zahrnuje výstavbu hlavní trasy dálnice v délce 6,6 km mezi obcemi Walterskirchen a Poysbrunn, napojení v Poysbrunnu včetně vybudování okružní křižovatky, přeložky krajských komunikací, výstavbu účelových cest v délce cca 9 km a také výstavbu 11 mostních objektů. Nedílnou součástí zakázky je také zřízení oplocení, bariér pro migrující obojživelníky, tří sedimentačních a retenčních nádrží, přeložek žlabů, protihlukových ochranných valů a stěn, a silničního vybavení jako jsou ochranná svodidla a elektronicko-mechanické vybavení. Z 1,6 milionů kubíků odkopané zeminy se zhruba 600 tisíc zpětně použije do násypů, zbytek se využije k modelaci terénu mimo staveniště. V rámci výstavby dvouproudé dálnice se zabuduje cirka 36 000 kubíků silničního betonu a 50 000 tun asfaltových směsí.

Úplné dokončení stavby se předpokládá v létě 2018, přičemž stavba by měla být uvedena do provozu již v prosinci roku 2017.

 

Na tomto webu se ukládají data při procházení obsahu. Tyto údaje slouží například k analýze návštěvnosti webu a využívání formulářů. Tyto data ukládáme v souladu s evropským obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Pokud se rozhodnete zrušit další ukládání informací, tak stačí kliknout na tlačítko odmítnout. Web si tuto volbu zapamatuje po dobu jednoho roku. Podmínky k nahlédnutí zde.

souhlasím   odmítnout

946