Close




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau




Tiskové zprávy z ALPINE Bau

21. 11. 2017

Revitalizovali jsme trať Hradec Králové – Jaroměř – Trutnov

Traťový úsek Jaroměř – Česká Skalice se stal další železniční stavbou realizovanou s přispěním společnosti ALPINE Bau CZ a.s. Náročná rekonstrukce byla zahájena v červnu 2015 a dokončena v květnu 2017. Zhotovitelem stavby byla Společnost HK – Trutnov, kterou tvořily vedle ALPINE Bau CZ a.s. také stavební subjekty STRABAG Rail a.s. a PORR a.s.

„Revitalizační práce na úsecích „H. Králové – Jaroměř – Trutnov“ zahrnovaly provedení zlepšení únosnosti a osazení nové konstrukční vrstvy železničního spodku v délce 4,123 kilometru, provedení nového liniového odvodnění, výstavbu opěrné zdi, sanaci skalního masivu, opravu dvou mostů a výstavbu nového mostu, rekonstrukci třinácti přejezdů a přilehlých komunikací, rekonstrukci tří nástupišť a osazení dvou nových přístřešků v zastávkách Olešnice a Rtyně v Podkrkonoší.“ uvedl Ing. Václav Bohatý, MBA vedoucí realizačního střediska.

Významnou část prací na této zakázce společnosti ALPINE Bau Cz a.s. tvořila kompletní rekonstrukce traťového zabezpečovacího zařízení. Náklady za tuto technologii převýšily 80 miliónů korun. „V celém úseku bylo zřízeno nové traťové zabezpečovací zařízení třetí kategorie včetně kabelizace, nově i s telefonickým způsobem dorozumívání.“ Uvedl specialista na traťové zabezpečovací zařízení Ing. Petr Neubauer. A dále pokračoval „v úsecích se zvýšením traťové rychlosti byla upravována stávající přejezdová zabezpečovací zařízení a nezabezpečené přejezdy přes silnice byly zabezpečeny.“ Partnerem při realizaci předmětného zabezpečovacího zařízení byla společnost KTA technika s.r.o.

Revitalizací železnice v traťovém úseku Hradec Králové – Jaroměř – Trutnov bylo dosaženo zlepšení jízdního komfortu, zvýšení traťové rychlosti se zkrácením jízdních dob, zvýšení bezpečnosti na železničních přejezdech a rekonstrukcí zastávek včetně zřízení nových přístřešků na nástupištích i zlepšení komfortu pro cestující.

Na tomto webu se ukládají data při procházení obsahu. Tyto údaje slouží například k analýze návštěvnosti webu a využívání formulářů. Tyto data ukládáme v souladu s evropským obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Pokud se rozhodnete zrušit další ukládání informací, tak stačí kliknout na tlačítko odmítnout. Web si tuto volbu zapamatuje po dobu jednoho roku. Podmínky k nahlédnutí zde.

souhlasím   odmítnout

924